Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
hu:arduino:var_conv [2019/11/28 15:34]
Sandor Vamos [Arduino String formázás sprintf-fel]
hu:arduino:var_conv [2019/11/28 15:36] (aktuális)
Sandor Vamos [Arduino String formázás sprintf-fel]
Sor 322: Sor 322:
 Az Arduino nem igazán publikált funkciói közé tartozik a String formázás. Ezzel a különböző,​ numerikus típusú változokat lehet egységesen és meglehetősen egyszerűen String típusba konvertálni. Megadható például a tizedesjegyek száma, a pozíciókitöltő nullák száma, ..  Az Arduino nem igazán publikált funkciói közé tartozik a String formázás. Ezzel a különböző,​ numerikus típusú változokat lehet egységesen és meglehetősen egyszerűen String típusba konvertálni. Megadható például a tizedesjegyek száma, a pozíciókitöltő nullák száma, .. 
  
-Fontos tudni, hogy a **"​sprintf"​** függvény egy általános célú C függvény, a konvertálások egy része az Arduino-n nem működik (ezt a lenti kódban jelzem)! A lebegőpontos konvertálást ennek ellenére egy közbevetőleges ​//"dtostrf"// ​függvénnyel meg lehet valósítani (példa a kódban).+Fontos tudni, hogy a **"​sprintf"​** függvény egy általános célú C függvény, a konvertálások egy része az Arduino-n nem működik (ezt a lenti kódban jelzem)! A lebegőpontos konvertálást ennek ellenére egy közbevetőleges ​[[hu:​arduino:​avr_reference#​dtostrf|dtostrf]] ​függvénnyel meg lehet valósítani (példa a kódban).
  
 Egy példakódon keresztül szeretném szemlélteni ennek a formázásnak a menetét: Egy példakódon keresztül szeretném szemlélteni ennek a formázásnak a menetét: